..

2012-03-31 21:29:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej igen :)

Ar vansinnigt uttrakad. Vi har inte bestamt oss for ifall vi ska till Playa an eller inte. Det ar val det mest negativa med folk har, de planerar vaaaldigt mycket saker men valdigt fa av planerna gar igenom. Tulum ar en oerhort liten stad och det finns inte mycket att fordriva tiden med. Just nu sitter vi bara pa internetcafeet och fordriver tiden sa gott det gar. Har forsokt koppla in kameran sa att jag kan ladda in bilder men det fungerar  inte!

Nu i veckan var vi en dag i en liten by som heter Punta Allen.
Tulum ar som sagt en liten stad, och nar man ska till var bas finns det bara en vag dit genom djungeln langs kusten. Om man fortsatter pa samma vag i ca en timma till sa kommer man till Punta Allen. PA ar en liten liten fiskeby som lever pa fiske och turism. Dar har GVI startat ett projekt i att lara invanarna engelska.

Vi var fyra volontarer och en staffmember som akte dit. Valeria, en av volontarerna ar Mexikanare och holl i det hela. Det var uppdelat i tva grupper, en beginner och en intermediate. De som var intermediate skulle kunna lite engelska, men jag vet inte om jag kan halla med om det. Vi hade med oss tavor och material med fraser som de skulle trana pa och lara sig.

Det var en valdigt rolig dag, och nar vi akte hem fick vi se solnedgangen over mangrovetrasken. Det var sa fint! :)

Vad jag verkligen saknar hemifran, ar min musik, kott och min egen sang.
Vi har en helt vegetarisk kosthallning pa basen. De flesta ratter bestar av bonor, linser, morotter, potatis eller ris och ibland pasta. Beroende pa vilken dag det ar har vi olika gronsaker.
Frukost bestar alltid av grot med frukt. Frukten har ar helt otrolig, och mangon smakar rent himmelrike. Pa fredagar far vi leveranser av varor, vilket innebar att ledarna lagar mat at oss. Det ar alltid samma; tortilla, guacamole, chorizo (stekt) och kyckling. Det ar sjukt gott, men man kanner anda att kyckling inte riktigt vager upp allt gott kott man missar...
Igar var vi flera stycken som var sa sugna pa kott, sa vi letade upp ett SteakHouse har i Tulum som vi blivit rekommenderade. Dar avnjot vi den godaste angus-steken som manskligheten fatt smaka. Herreegud vad gott det var!

Jag kan kanna att om en manad kommer jag att vara duktigt trott pa refried beans (svartgra sorja som ar mosade bonor).

Nej nu dor jag av tristess. Hej da!


Ett par bilder...

2012-03-31 18:36:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kara mamma och pappa efterfragade bilder fran resan.
Jag har tyvarr inte lagt upp mina bilder pa datorn annu (forlat, ska gora det snarast) sa jag har bara de bilder osm andra har lagt upp fran facebook. Tog tva stycken som jag laddar upp har, det ska komma mer mamma och pappa, jag lovar!


Detta ar fran forsta helgen nar vi var och besokte ruinerna i Coba. Har sitter vi hogst upp pa pyramiden och tittar ut over djungeln. Fran vanster; Charlene, Jag, Craig och Freja.



Forra helgen nar vi var och snorklade i Casa Cenote. Fran vanster; Charlene, Charlie, jag och Patrick.

Pez Maya pa kartan

2012-03-31 18:12:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Lyckades hitta Pez Maya pa kartan (trodde inte det var mojligt....)
Det sager antaligen inte er sa mycket, men har bor jag!

Den bla pricken ar centrum pa basen. Rakt ovanfor till vanster ser ni hydorna som vi bor i! :)


Open Water Certified

2012-03-31 18:03:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den telefon jag kopt har i Mexico har det mest irriterande alarmet man kan tanka sig.
Det ar en ytterst formell kvinna, alldeles for positiv for att vara alarm, som sager "It is time to wake up, the time is __:__".

Inte mindre an tva ganger den har veckan, har Tanten fran Underjorden vackt mig med den exakta frasen :"It is time to wake up, the time is 04:40".
TJUGO I FEM!
Det ar inte ens ljust! Man gar upp innan soluppgangen. Och jag kan saga er att det inte ar en helt enkel uppgift att sopa bort sanden fran Communal Area nar man inte kan se sanden...
Men hur som helst, anledningen till att vi gatt upp sa tidigt ar for att vadret har varit amaaaazing.

Har hunnit med 10 dyk under veckan, och kan harmed kalla mig OpenWater-diver. Antligen! Har blivit helt kar i att dyka, finns ingen battre kansla. Min instruktor Rhu ar grym, och efter avslutad kurs gav han mig det finaste berommet jag fatt nagonsin. Under nasta vecka ska jag paborja Advanced Diver, om vadret haller i sig.

Vad galler monitoring sa ar jag pa god vag.
Nar jag akte hit sa trodde jag att jag bara behovde kunna korallerna, och sen kunde man borja.
Lat mig saga att processen ar avsevart langre an sa.

1. Lar dig alla koraller och fa minst 95% pa ett test.
2. Fa 100% pa spotdives, vilket ar dyk dar de pekar ut koraller som du ska identifiera. 
3. Ha en lecture om antingen CC (Coral Communities and Diseases) eller PI (Point INtercept). Jag ar CC.
4. Klara minst 95% pa ett test.
5. Fa 100% pa spotdives, vilket ar samma sak som de andra spotdivesen men nu ska du kunna peka ut sjukdomar, hot och annat mot korallerna.
6. Practice monitoring, alltsa att pa ett korrekt satt kunna lagga ut utrustningen som behovs, och sedan identifiera allt.
7. Supervised monitoring. Monitoring pa riktigt fast med en person som kontrollerar allt du gor.
8. Monitoring pa egen hand!

Nu haller jag pa med CC-spotdives, sa om allt gar enligt planerna raknar jag med att kunna paborja monitoring inom kort!

Vill verkligen satta igang med monitoring, det var ju darfor jag kom!
Dykningen har ar valdigt bra, klart vatten, mycket fiskar och maassa koraller. Under ett dyk igar sag vi 2 lionfish, 1 enorm murana, en hummer och en gigantisk krabba. Skoj!

Lionfish ar en jattevacker fisk som vi inte alls tycker om. Det ar en sa kallad invasive species, som haller pa att ta over och rubba balansen som finns pa revet. Ser man en lionfish ska en member of staff doda den...Lite sorgligt.

Nu har vi fatt helg, vilket var lika bra eftersom vadret ar lite sisadar. Vi ska antaligen in till Playa idag, tror jag iallafall. Det ar sa manga saker som jag vill gora under helgerna har; aka till Belize, aka till Cozumel, cenote-diving och halsa pa folk i Mahahual.
Foregaende fas av manniskor har bara en vecka kvar har nu. Nastan alla aker, och det ar bara sex stycken av oss som ska stanna till nasta fas. Det kommer alltsa att bli helt nya manniskor, vilket kanns valdigt konstigt. Det kanns lite trakigt, men arligt talat ar det bara ett par tre stycken som jag verkligen kommer sakna ordentligt. En av de ska gora sin divemaster i Mahahual (en liten stad langre soderut), sa jag ska halsa pa honom dar om nagra veckor tankte jag! :)


Okej jag haller pa att fa panikattack pa detta sega internet, vet inte vad som flyger i det. Brukar normalt sett vara bra! Far skriva senare, sorry!


Rubrik

2012-03-23 20:42:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Morning!

Eller snarare god formiddag.

Igar var det cenotesnorkling, vilket inte alls var en grotta. De flesta cenotes ar grottor, men det har var mer ett mangrovetrask omrad. Later ackligt, men det var hur haftigt som helst! Vattnet var arligt talat klarare an kranvatten, och man kunde latt dyka ner till botten och simma omkring, det var bara ca 6 meter djupt pa sina stallen.

Efter snorklingen blev det annu en varierad maltid, tacos. Yum.
Idag gor vi inte mycket, skulle besokt Tulumruinerna men efter att ha blivit avradd av flera personer sa skippar jag det faktiskt. Slosar istallet bort dagen genom att kaka frukost i timmar, sitta lite vid internet och sedan tillbaka till basen. Idag kanns vadret lugnare, sa hoppas pa dykning imorgon. Sa snart vi fatt vara certifikat kan man sticka ivag och dyka pa andra stallen. A r riktigt sugen pa Cozumel, och sa pratar jag och en annan tjej lite lost om att aka till Belize over en helg! Hade varit roligt.


En av de saker jag var lite skraj over med Mexico var hela drogkrigssituationen.
Tulum som vi ar i, ar jamfort med manga andra stader oerhort saker. MEN- det ar sista anhalten for konvojer innan Belize, vilket gor det till et stort tillhall for smuggling.
Poliserna patrullerar pa gatorna hela tiden, sa man kanner sig valdigt saker. Trots det finns det ett par gang har som ar ute efter att rana turister, sa man maste vara pa sin vakt.
Det ar valdigt utspritt med droger, och om jag hade varit intresserad (vilket jag inte ar) sa hade man latt kunnat fixa fram tunga droger pa valdigt kort tid. Hur som helst, haller man sig i skinnet och inte umgas med folk man inte borde umgas med, ar de thelt lugnt!

Sa, nu maste jag dra mig! Plikten (solen) kallar.

Kramis

Cenote-snorkling

2012-03-22 19:49:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tillbaka till Tulum!

Eftersom de fantastiska, alskade mexikanska vindarna inte har en tanke pa att sluta javlas med oss an, har det inte blivit nagon dykning. Borjar bli duktigt trott pa att doda omgang efter omgang av vara standradkortspel Hearts, Fools, Shithead och Bullshit...Hoppas vinden vander snart! (SNART)

Vi har hort att det ska bli battre vader till helgen, varfor vi tidigarelade varan ledighet. Det ar orsaken till att jag redan ar tillbaka i Tulum. Denna helgen tankte vi aka och snorkla i Cenotes, en stor grej har, man liksom snorklar och dyker i grottor. Imorgon ska vi antagligen utforska Tulum-ruinerna, ska bli trevligt!

De mexikanska restaurangerna ar ungefar lika kreativa som en sten, och alla (varenda en) erbjuder enchilladas, fajitas, tacos, tortillas, med kyckling. Inte mig emot, ni som kanner mig vet ju att jag kan ata tacos till midag, frukost, lunch och middag igen (sarskilt Lydia och Jennie ;)). Just nu skriker dock min aptit efter riktigt kott, och inte bara kyckling!

Trivs valdigt bra pa basen maste jag saga, trots dess enkelhet. Igar hittade jag en hogst ovalkommen gast bakom min lada med klader, namligen en spindel. De ar dock inte sa farliga och man ser de nastan aldrig. Om nagon av spindlarna laser det har, ber jag er hogst vanligen att dra nagot gammalt over er (som inte tillhor mig) och grava ner er i sanden, tack.
Vi har dessutom Zeus i var hut, en liten geckoodla som med liv och lust kastar sig over allt han kommer at, inklusive insekter som ar fyra ganger sa stor som han sjalv. Det uppskattas!
Utanfor hyddan har vi en annan invanare pa basen, namligen Tails som jag kallar honom. Han ligger och myser under ingangen till hyddan, och det enda man kan se ar hans randiga svans. Om inte han ligger dar pa kvallen, kanner jag mig inte trygg! Han ar var vakt-iguana.

Vi hade BeachOlympics igar med alla hyddor som tavlade mot varandra. Vart enda mal var att personalen inte skulle vinna, nagot vi misslyckades med a det grovsta. Med grenar som Snickers-atning utan hander, sumobrottning (...), trebent-skottkarre-race, chickenwrestling (brottning i vattnet) och irlandsk julafton krossade de oss alla. Jag tror det tjuvtranade. I ovrigt larde jag mig att det ar oerhort underhallande att se tva personer forsoka oppna och ata upp en helt smalt snickers med bara munnen och fotterna till hjalp. Jag vill inte ata snickers pa ett bra tag, behover jag namna det?

Hade en helt sjukt harlig kvall ocksa. Jag, Alistair, Ryan och Craig ockuperade de fyra hangmattorna nere pa stranden och lag och tittade pa stjarnhimlen. Den ar helt otrolig, det ar som en svart duk med spotlights. Lydia, du hade skattat dig lycklig! Somnade nastan av bara farten, men tillslut blev det lite for vindigt sa da fick vi ga in. Ska definitivt sova dar ute nagon natt!

har skaffat en mexikansk mobil med ett valdigt konstigt nummer som jag forsoker smsa med, men eftersom vi inte har tackning pa basen ar det en riktigt utmaning. Vi far se hur det hela utvecklar sig!

Nu borjar det dra sig mot Cenote-snorkling, sa jag ska ta och dra vidare!
Hoppas ni  har det bra, kraaamis!!


Turtle snorkeling in Akumal

2012-03-19 00:31:31 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Holaaa!

Snalla Theresa fran campen lanade mig hennes dator sa jag sitter har pa ett cafe nu och skriver.
Har varit varldens haftigaste dag, vi akte upp nagra stycen till ett stalle norr om Tulum som heter Akumal.

Akumal ar ett stalle dar skoldpaddor har sitt breedingplace sa att saga. Sa fort man klev i vattnet sa sag man skoldpaddor till hoger och vanster! Hur haftigt som helst!
Det var lite obehagligt nar det kom en 1,5 m barracuda och stirrar pa mig med sina vassa tander. Men det var coolt ocksa!

Tyvarr ar helgen slut nu, sa vi ska snart ta en collectivo tillbaka till Pez Maya. Det innebar att jag inte har mojlighet till internet forran nasta helg!


Ha det sa braa, kramis

Uppdatering fran Tulum!

2012-03-18 01:48:47 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Buenos noches!

Antligen internet, kanns som en sten lattar fran mitt brost.

Har sa mycket att skriva att det har antagligen kommer blir hogst forvirrat och valdig oklart, men vi ger det ett forsok.

Har nu kommit in i livet pa basen Pez Maya, som basen heter. For att beskriva var det ligger sa kan man saga att narmsta staden ar Tulum. Darifra aker man pa en liten grushog ut i djungeln, och helt plotsligt ar man framme. Laget kunde int bli mer amazing, vi bor pa stranden med palmer och kritvit sand som narmsta grannar.
Basen i sig ar valdigt simpel.

Man bor i sma "huts" av cement med natdorr, och for att komma till sjalva koket och basen promenerar man en liten sandvag. Man bor sex stycken i varje hut, och de jag bor med ar verkligen supersjyssta. Vi hjalps at med allting genom att man har olika "plikter". Kitchen Dutie ( forse alla med mat), Communal Dutie (stada toaletter och sopa), Grounds (kratta och halla snyggt) och slutligen Boats, forbereda batarna for dyk och sa vidare.

Den har veckan har varit valdigt blasig, vilket innebar att vi inte far ut batarna pa grund av alla vagor. Jag har dock gjort ett forsta dyk i havet, helt sjukt roligt och supersuperhaftigt.
Utover det har vi gjort massa confined water dives, alltsa dyk dar man ovar pa grundlaggande saker i en pool. Jag alskar det!!

Det jag trodde skulle bli helt omojligt (att lara sig alla koraller)visade sig ga som smort. jag har klarat provet med 95% ratt, och ska ova pa att identifiera i vatten sen. Jatteskoj!

Pa helgerna lamnar vi basen och aker ivag pa olika utflykter. Idag har jag och nio andra volontarer varit i Coba, vilket ar Mayaruiner med enorma pyramidformationer. Vi klattrade upp i en (tank dig att springa tva mil i en bastu, dar har du svarighetsgrtaden pa det), och hade en helt otrolig utsikt over djungeln. Efter det akte vi en "zip-line" over en sjo dar det finns massa krokodiler (aven kanda som Mayan Dolphins), valdigt haftigt!

Mexikanare ar inte sa jattebra pa det dar med tid och sa, vilket gjorde att vi missade bussen tillbaka till Tulum. Vi satt lite i knipa dar ett tag, eftersom Coba ar en miniliten ort och alting var stangt. Efter lite panik, mycket velande fram och tillbaka och riktigt mycket tur lyckades vi haffa tva taxis tillbaka. En resa pa en timma kostar ca 450 pesos, vilket ar 225 kronor i runda slangar, inte sarskilt dyrt.

Imorgon ska vi antagligen aka upp till Akumal, en strand dar man kan snorkla med skoldpaddor. Hoppas det blir 'planen, annars far vi se vart vinden for oss!

Efter en vecka med tvivelbar hygien (man duschar utomhus. Med hinkar. Med vatten som kommer fran en kala med krabbor och doda geckoodlor) sa langtar jag enormt efter en vanlig dusch! Nu ska jag springa tillbaa till hotellet (60kr per natt for ett bra hotell) och duscha. Sen blir det kak!

Forlat for en trakig uppdatering, men jag hinner inte skriva sa mycket.

Pussar och kramar, saknar er alla!


Gangsterspaning

2012-03-10 01:47:34 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej igen!

Marks det att jag ar lite ensam eller? Haha hanger vid internet titt som tatt...

Dagen har varit valdigt trevlig, hur varm som helst och riktigt solig!
Strosade omkring har i stan hela dagen nastan, och spenderade en hel del tid pa deras "5th Avenue" som de kallar det...ar sakert nastan exakt som den i New York!

Dagens mest intressanta mote var med McGangster.
Har knallar Jullis fran Sverige omkring med en kamera, nar helt plotsligt nagon slar folje. Det ar McGangster. Han var supertrevlig pa alla satt och vis, tills han borjade beratta om hur lange han suttit inne, att allla hans kompisar har livstid pa kaken och att de som inte sitter inne ar doda. Nar han borjade skryta om att han tidigare varit gangmedlem i USA och akt omkring och viftat med pistol (han sa faktiskt sa), sa kande val jag att vi inte hade sa sarskilt mycket gemensamt...
Nar jag fragade vad han gjorde for a living sa ville han inte svara. Jag tolkar det som:
a) drugdealer
b) smugglare
c) ranare
(vada fordomar?)
En forsmak av det riktiga Mexico?

Forsta middagen i Mexico blev en gudomlig fajitas, lika god som moder Theresa.

I ovrigt har jag invigt stranden. Tank er att en liten tjomme springer omkring och vraker ut mjolpase efter mjolpase- dar har ni sandens konsistens och farg. For att arbetet ska bli enformigt sa haller han aven ut liter efter liter av turkos-bla karamellfarg i vattnet. Me like!
Trots att jag bara var dar i typ en timma lyckades jag branna mig, stark sol? Yepp.

Skulle garna vilja dela med mig av bilderna jag tagit idag, men det far bli en annan gang for jag om jag satter igang den processen nu kommer jag la missa motet vid tio imorgon, med tanke pa hastigheten av uppkoppling har!

Japp imorgon ar det mote med GVI, sa nu hors vi nog inte pa ett tag! 
Ber er dock att uppdatera mig angaende Melodifestivalen, ar nyfiken pa hur det ska ga ;)

Den svenska terroristen

2012-03-09 17:17:40 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Godmorgon! Efter att ha blivit misstagen for en svensk terrorist fick jag bevisa for tulltjanstemannen pa Landvetter att det bara var dykutrustning jag hade med mig, och inte en bomb. Sedan satte sig jag, min 21 kg tunga ryggsack och mitt 8 kg tunga handbagage pa planet till Amsterdam. Fran Amsterdam bar det av till Mexico City, en resa pa 12 timmar som jag helst inte vill uppleva igen, trots att jag maste. Som tur var var min bordskavaljer en rolig prick ifran Monterrey i Mexico, som pratade definitionen av knackig engelska. Han kunde rabbla pa i en minut utan att jag forstod ett ord, det var forst nar han blev tyst och tittade pa mig som jag insag att han fragat nagot. Korde "Yeeaaaah, hehehehe" hela tiden. Han maste trott att jag saknade hjarnceller. Efter annu en connetcing flight till Cancun var det bara resan till hotellet mitt i natten som aterstod. Blev raddad av taxichauffor Gabriel, som i svindlande hastighet tog mit till hotel Colorado i Playa del Carmen. Till en borjan havdade han att det skulle ta 50min-en timma, men om jag sager att vi var framme 30 minuter senare forstar ni hastigheten pa hans Flygande Taxibil.. Pa vagen till Playa d. Carmen visade sig polispatruller vara en lika vanlig syn som lyktstolpar ar i Sverige. De stod dar och viftade med lampor och satte upp hinder pa vagarna for att sanka hastigheten. Hur bra det funkade kan ju diskuteras, med tanke pa att Gabriel drog ivag i typ 200 knyck medan jag flinade i baksatet. Det jag mest undrar ar hur korrupt polisen var... Playa del Carmen sag nattetid ut som ett nedlagt tivoli, med hus lika slitna som lederna hos en pensionar med reumatism. Mina forhoppningar pa ett hyffsat hotel sjonk snabbt. Dom av min forvaning nar jag har lyckats pricka in det enda fargglada, frascha hotellet i hela staden! Han i receptionen skrattade at mig nar jag raglade in som en fyllegubbe (av trottheten naturligtvis) med alla mina vaskor. "You must be Julia" skrattade han, eftersom jag har overost de med information om min sena ankomst (kom fram ca 02:00:). Jag stupade i sang och sov som ett barn fram tills, hor och hapna...HALV SJU imorse -__- Sen tyckte trafiken och byggarbetarna att jag sovit lange nog, och jag fick pallra migupp. Tidsskillnaden mellan Mexico och Sverige ar sju timmar, sa medan klockan nu ar kvart over tio pa morgonen har, sa ar den kvart over fem hos er. Jag har ingen tackning pa mobilen vart jag an gar, och aven om jag hade haft det sa kan jag inte ge er ett telefonnummer att kontakta mig pa for det kommer jag inte ihag. Nu vantar lite utforskning av stan, kanske en svang till stranden. Far se om jag hinner uppdatera nagot mer idag, annars hors vi nasta gang jag har internet! Kan ta en vecka, kan ta ett par dagar, men forvanta er inte for mycket! Har tyvarr ingen bild att slanga in, eftersom internet har ar under forvantan... Massa Kramar Biggan

Sista dagen i Sverige...

2012-03-07 23:26:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Usch, jag avskyr dagen innan man åker bort.

Jag är bara nervös och ledsen och vill helst stanna hemma.
Idag har det kramats hejdå till Therese, Olivia, Lydia, Cecilia, Louise, Serena och Perham. Känns hemskt jobbigt faktiskt.

Nu har jag precis blivit klar med allt det sista och ska gå och lägga mig.

11:55 lyfter planet imorgon, och 00:06 lokal tid är jag framme i Cancún.


Jag kommer antagligen bara att ha tillgång till dator under de dagar vi inte är på basen, då det inte är någon täckning där. De dagar jag har dator kommer jag att uppdatera här! Om ni läser här får ni gärna uppdatera mig på vad som händer i Sverige, kommer vara väldigt nyfiken! :D


Cissi är inte glad över att jag sticker!!
(L)

Kramarkramarkramar

Pez Maya

2012-03-07 00:08:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Phew, efter en intensiv dag relaxar jag "äntligen" med lite korallpluggande.

Väskorna står äntligen packade och klara, efter många timmars blod, svett och tårar.
Jag reser med min backpacker-ryggsäck på 65 liter, och den är så full som något kan bli.
Varje kvadratcentimeter av utrymmet är untyttjat; till och med en sovsäck fick plats i den!

Nu återstår bara att komma igenom Mexikanska tullen.
Med tanke på hur mitt handbagage ser ut kommer jag antagligen att bli arresterad och kastad i fängelse för boksmuggling. Åtta böcker totalt i handbagaget, här ska läsas!


Det slår mig att jag inte berättat så mycket om vad det är jag ska göra. Inte för att någon har frågat, men här är det jag som är in charge så det ska berättas ändå!


Lördagen 10 Mars startar projektet som jag ska vara deltagare på under åtta veckor.
Under den här tiden kommer jag ta dykarcertifikat, samla in prover och göra mätningar på korallrevet som finns längs Mexicos kust.
Man bor ute i Sian Kaan-reservatet, ett unikt naturreservat längs Yucatanhalvön. Reservatet är unikt på så sätt att det är så välbevarat i natur och djurliv,  varför man inte tillåter turister att dyka där. Projektet har "ensamrätt" på att dyka i revet, så förhoppningsvis blir det en riktig upplevelse!



Så här ser det ut när jag skjuter upp det verkliga jobbet genom att organisera pluggar!

Man bor i en bas på stranden, under väldigt primitiva omständigheter. Vi snackar stampat jordgolv och presenningstak, true story. Dessutom har jag hört att man inte har duschar, utan man får duscha med hinkar...det blir...spännande, hrm.

På torsdag när jag landat i Cancún ska jag ta mig till den lilla turistorten Playa del Carmen, för att spendera ett par nätter där. Sedan möter man upp resten av de nyanlända volontärerna och åker gemensamt till Tulum, för att sedan fortsätta till Pez Maya, som basen heter.

Sen är jag tom på beskrivningar, resten får vi se hur det blir!


Forskningen är även anledningen till att jag måste lära mig korallerna. För att kunna identifiera korallerna korrekt, och på så vis ge ett sanningsenligt resultat till statistiken som sammanställs, måste man vara hundra på vad det är för korall och varför. Det är baskemig inte det enklaste, det kan jag lova!
51 koraller med latinska namn, jeez.

Jag kommer helt ha glömt bort svenskan när jag kommer hem, då är det spanska och latin som gäller!


Dykdator

2012-03-03 14:05:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den här dykdatorn som man ska ha med sig till Mexiko är en hel vetenskap.
Särskilt för mig som lider av diagnosen "Tekniskt Efterbliven".

Till råga på allt så är klockan liksom designad för människor i Hagrid-size, och eftersom smala handleder går i familjen så har jag upptäckt ett litet problem...



Bandt är ungefär tre kilometer för långt när man sätter den på innersta hålet, vilket jag måste göra.
Ändå kan jag vrida klockan runt handleden. Inte bra, inte bra.

Äsch det värsta som kan hända är väl att jag inte ser vattentiden och drunknar på kuppen!
Man har ju vart med om värre, så att säga!

Lördag 3 Mars

2012-03-03 12:26:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Finns det över huvud taget någon funktion för ansiktsmasker?
För att förtydliga; jag vet ju varför man gör det, men fungerar det?

Personligen tror jag att de finns för att man ska få sig ett gott skratt emellanåt.



Så produktiv har min lördag varit hittills!

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu