The Adventure of the Lost Swedes

2012-05-19 09:18:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vilken dag.

I korta drag:

Julia och Linn är på väg till Malibu Beach, humöret är på topp och solen skiner. Plötsligt känns en mystisk lukt. Bränt? 
Oj vad dimmigt det är, tänker Julia, innan både hon och Linn inser att det ryker för fullt från motorhuven.  Temperaturmätaren går i taket och motorn kokar.
 Woops. Fruktande för sitt liv får de starta motorn och snigelköra in på en parkeringsplats, där en observant och mycket vänlig P-vakt uppmärksammat problemet och låter blondinerna parkera gratis. Får låta motorn kyla ner sig och promenera för att köpa olja och fylla på vatten i kylarsystemet. Efter några nervsammanbrott, ett oräkneligt antal telefonsamtal till Sverige samt ca 1.5 timmars väntan startar bilen. Tacka vet jag våra motorkunskaper! 
Lyckliga och mycket nöjda med sig själva fortsätter sällskapet mot Malibu.

När de sedan är tillbaka i Santa Monica ska de svänga vänster i en korsning för att.....
men vad hände nu? Bilen står obehagligt still. Bilen är död. Igen. Helt och hållet. Den går inte att starta alls.
Och där står två förvirrade svenskar, mitt i en ytterst trafikerad korsning i Santa Monica, där folk tutar och hatar dem allt de kan.

Toppen!

De får i panik be några fotgängare hjälpa dem att putta bilen över två filer mot rött ljus för att felparkera framför urlastningszonen vid ett hotell. Med internet på mobilen letar de fram en israelisk bärgare vid namn Avu som med sin lastbil Gröna Faran svischar fram på Los Angeles gator. 
Just idag blir det inte så mycket svisch dock, och de strandsatta tjejerna får vänta i en dryg timma innan räddningen anländer.

Bilen bärgas till en verkstad (en resa som Avu gör väldigt spännande genom att backa i rusningstrafik och sånär som på en hårsmån köra över fotgängare) där vänliga tekniker väntar.
Avu skjutsar dem snällt nog tillbaka till Santa Monica.
Och där är de då, en bra bit hemifrån, utan bil och utan en aning om det lokala trafiknätet.
Tröstshoppar lite på Converse (hehe) och ska sedan ta sig tillbaka till Hollywood.
Med buss.

Efter idiotiska konversationer med vana bussåkare sitter vi på rätt buss och är hemma i säkerheten, en bil fattigare. När vi får tillbaka den?
Ingen som vet.

Vart vi ska imorgon?
Universal Studios, en bra bit härifrån.

Toppen!


Julia ska radera några av alla de bilder hon har på kameran för att kunna ta lite fler bilder imorgon, då minnet börjar bli översvämmat. Kopplar in den till datorn för att radera alla där. Datorn hakar upp sig, och totalt dränerar kameran på allt batteri och vägrar samtidigt läsa in fotona. 
Julia måste alltså radera ca 700 bilder för hand.
Bara det att batteriet är slut, klockan är tolv på natten, och hon måste radera dem innan de åker (buss) imorgon bitti.
Varför?
Om hon laddar batteriet och sedan raderar sjuhundra bilder för hand, finns det inte så mycket batteri kvar.

Och Julia är dödstrött.
Men hon måste nu ladda batteriet, radera alla bilder för hand, och sedan gå och lägga sig.

Gud vilken härlig natt Julia har framför sig!

TO BE CONTINUED...






Rufous Hummingbird

2012-05-18 01:05:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God eftermiddag!

Nu har det hänt igen! Jag har blivit bestulen.

Förstår inte varför mina pengar bara försvinner hela tiden!
Jädra Victorias Secrets...undrar om jag kan stämma dem?

Nu har jag hela affärens sortiment med mig hem. Kan öppna affär hemma!
Kom och köp!

OCH en sak som jag glömde skriva igår, som är det coolaste som hänt sen jag kom hit.
Jag såg en KOLIBRI! Den var hur liten och cool som helst, har lyckats identifiera den (tror jag) som en Rufous Hummingbird.
Så häftigt!

Imorgon blir det antingen Universal Studios eller Santa Monica och Venice Beach. Får se hur vädret är!


Madame Tussauds, All You Can Eat och Alfa Chi Omega

2012-05-17 05:37:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsanhejsan!

Sitter här i på biblioteket på UCLA Campus och roar mig med datorn. Har suttit här i en och en halv timma och har halva tiden kvar, gissa om jag är uttråkad?

Imorse när jag vaknade hade jag en hel dag av slapping framför mig, så vad bestämde jag mig för att göra?
Ta en promenad upp till mataffären, köpa tolv liter vatten, 2.5 kg mjöl, bananer, ägg, smör, sylt, kakao, och yoghurt. Sen ville jag vara miljövänlig och Våga Vägra Plastpåsar, vilket ledde till att följande konversation utspelade sig (bör tilläggas att jag hade endast en liten tygryggsäck att bära allt med, vilket kassören såg):
C- Would you like me to pack your things in a bag Ma'am?
J- Oh no thank you, I don't need a bag!
C- O-kay...*fundersam tystnad*
C- Do you need help out to your car?
J- No thank you I don't have a car, I'm walking!
C- Ehm...alright *tittar på mig som om jag vore ett UFO*

Sedan trycker jag ner allting i min ryggsäck förutom vattnet, tar allting i famnen och stapplar tillbaka till lägenheten, en promenad på ca 10 minuter. Sen dog mina armar litegrann och jag blev tvungen att ligga still på en solstol i två timmar för att återhämta dem. Livet kan ju vara sämre!

Men jag tog inga plastpåsar iallafall, och var således yttterst miljövänlig! Go Julia!

Idag har vi ätit middag på Alfa Chi Omega, och vi fick helt vansinnigt goda köttbullar med pasta och stekt eggplant. Maten här i USA är som jag nämnt inte den bästa. Igår åt vi på ett AllYouCanEat, och vi åt tills vi sprack.
Jag gjorde nybörjarmisstaget att tro att salladsbaren var den enda buffen...sen svängde jag runt hörnet och såg de fyra andra buffeerna. Jag var VÄLDIGT mätt när vi gick därifrån!
För att inte dö av tristess (eller fetma efter dagens lunch) så tränade jag sedan i 2.5 timmar när Linn var i skolan! Det var jobbigt. Och välbehövligt.

Har just laddat upp lite bilder på Facebook, och lägger upp några här från när jag och Linn var på Madame Tussauds Vaxmuseum häromdagen!












Sola!

2012-05-15 21:13:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hola!

En snabb hälsning från LA.
Ligger uppe på taket med Linn och solar, hon pluggar för fulla muggar medan jag desperat försöker få tillbaka min Mexicobränna som försvunnit alldeles för fort!

Igår var det shopping, idag blir det slappning!

Kramar


Dancing on the edge of the Hollywood sign

2012-05-13 07:35:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Godkväll!

Äntligen har jag ätit svensk mat!
Jag och Linn kom på den helt genialiska iden att åka till IKEA, så där åt vi köttbullar så det sprutade. Hela 15 (!!!) köttbullar, gissa om jag är mätt? Kommer antagligen rulla hem till Sverige.
I övrigt har dagen bjudit på turistattraktion vill jag lova.

Det var Griffith Park som gällde, där man har vacker utsikt över hela Los Angeles men framför allt Hollywood-skylten. Parken ligger uppe bakom Hollywood Hills och erbjuder fin natur. Amerikanarna kallar det för hiking, själv hävdar jag att Oxsjön hemma i Billdal utgör en större utmaning, men fint var det iallafall!
Det var liksom lite backigt, en grusväg och träd. Men hiking, det var det baskemig inte. Vi träffade på en rolig prick uppe på toppen som tyckte att jag verkade vara en riktig hikare och försökte få med mig i deras hiking-klubb. Vänligt men bestämt fick jag (tyvärr) avböja, tusan också!

Uppe vid skylten såg jag även de två första och enda djuren hittills (bortsett från stadens trehundratusen chihuahuaor (hur i hela friden stavas det?)) nämligen en minimal liten ödla och en skalbagge. Linn blev helt förskräckt, jag blev helt överförtjust. Efter att ha haft Tails, en gigantisk iguana, som granne i två månader tillsammans med fåglar, skorpioner, gecko-ödlor och porcupines, så var det kul att se lite "vilt". Hur vilt det var går att diskuteras....

Imorgon byter vi gympaskorna mot high heels och går på jakt i Beverly Center efter detsamma. Shopping står på schemat, och jag förväntar mig att mitt konto blir avsevärt lättare än det varit innan, dessvärre bör tilläggas.

Igår amerikaniserades jag lite mer, nämligen när vi blev "pulled over by the cops". Det var riktigt roligt, Linn stackarna skakade i förarsätet och jag bara njöt brevid. Den historian har vi skrattat åt nu i 24 timmar, och går inte att återberätta på en blogg. fråga mig sen ska ni få höra!


Har nu äntligen lyckats fixa till bilderna på Facebook (peppar peppar, ta i trä, knacka knack och allt man kan säga). Bjuder därför på lite bilder från de första dagarna i LA, resten finns fortfarande på kameran!
Enjoy!











Update

2012-05-12 10:00:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej igen!

Förlåt för dålig uppdatering, nu när jag har chansen borde jag uppdatera oftare men det blir inte så!

Veckan här i LA har varit jätterolig. Jag drabbades minst sagt av en kulturchock från Mexico, men största omställningen har varit maten. Från att ha gått från nyttig vegetarisk mat med massa vitaminer så går jag till snabbmatens mecka och får panik för jag vill inte ha sådan här hemsk mat! Det finns ingenting som heter lagom här, allt är supersize och megastort. Tur jag bara stannar en vecka, annars hade jag fått rulla hem...

häromdagen strosade vi omkring på Rodeo Drive och stannade på Cheesecake Factory för att äta lunch, där vi åt hamburgare. Där fick vi lätt i oss hela dagsintaget av kalorier under ett enda mål, och var mätta fram tills dagen därpå. Sorgligt.

Jag måste erkänna att shoppingen hinner ikapp mig här efter ett bra tag i shoppingcelibat. Hittar väskor, skor, klänningar och annat överallt, och det är så roligt!

Idag har vi spenderat hela dagen på nöjesfältet Six Flags, och det var hur skoj som helst. Berg-och-dal-banor som får öven den mest våghalsige att blekna, men oj så vi skrattade.

Nu har jag kämpat ett bra tag med facebookbilder och håller på att få ett sammanbrott på det faktum att vissa bilder inte vill synas, så jag tar mig en välförtjänt natts sömn och tar itu med problemet imorgon. Klockan är strax efter ett på natten här så jag är ganka trött! Sov inte så jättelänge inatt. Igår var det frat-party i ett av husen längs UCLA-gatan där alla fraternitys håller hus, det var jätteroligt.

godnatt (eller goddag blir det för er), så hörs vi imorgon!

Un agua, por favor?

2012-05-07 06:59:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Mina spanskakunskaper har iallafall inte slagit i taket här kan jag påstå. I helgen hade jag följande konversation med en kypare, och blev sedan mobbad hela veckan.

OBS; allt kyparen säger är på spanska, och jag har bara översatt det på svenska för att förklara.

Kyp.: - Vad skulle du vilja dricka?
J: -Vatten, tack!
Kyp: -Vi har inget vatten tyvärr,
J (tror att han bekräftar vad jag sagt): -Ja, vatten tack!
Kyp:- vi har cola, fanta, sprite, öl, saft, men inte något vatten.
J (tror att han undrar om jag vill ha något annat och än en gång försöker bekräfta vatten): - Ja tack, vatten blir bra.

Kyparen suckar och vänder på klacken.

De andra killarna jag var där med skrattade lite för sig själva men var minsann inte vänliga nog att tala om vad som var fel. När alla fått sina drickor förutom jag så börjar jag undra, och då berättar de.


Bra jobbat Julle!

LA-LA-Land

2012-05-07 06:43:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Godkväll!!

Dagens inlägg skrivs från Los Angeles, som Mexico vackert fått ge plats åt.
Man kan minst sagt säga att jag drabbats av kulturkrock.

Mysiga lilla Tulum, med små Taquerias och mexikanska tjocka farbröder byts mot flashiga byggnader och ferraris. Jag gillar det icke! Men det är väldigt kul att vara här, och framförallt att träffa Linn igen!

Sista veckan på Pez Maya riktigt flög förbi, och jag kan lätt utnämna den till bästa veckan i mitt liv. Utan konkurrens. Måndagen bar med sig första Helldivet, vilket vi alla faktiskt misslyckades med. Jag gjorde endast små misstag, men de ville ändå se dyket igen.
Dyket gick till så här:

Martin och Esther, våra instruktörer, bytte helt personlighet och gick in i rollen som McGyver och Polly. De hade dykt tidigare, men endast i engelska sjöar med torrdräkt. De kunde ingenting om utrustningen, satte på sig sakerna fel, simmade under båtarna, hoppade i vattnet utan tillåtelse, kastade simfötter och allting. Efter en svettig session på vår kit-up-area (där man sätter på sig all utrustning) fick vi ner Gyve och Polly till båtarna. McGyver kastar sig under båten på en meters djup och gav mig nästan en hjärtattack.
Vi åkte ut till en ganska grund dyksite, där de två dök ner innan oss. Efter några minuter simulerade vi att de var försvunna dykare. Vi delade upp oss i två team och gick ner med kompass för att hitta dem.
När vi lokaliserat dem så hade de panik, och till slut spelade de medvetslösa. Vi fick ta upp de till ytan och bogsera de tillbaka till båten samtidigt som vi gav livräddning.
Andra helldivet gjorde jag det dock utan misstag, och kunde certifieras som Rescue diver! :)


Sista dagen på Pez Maya skulle visa sig bli en av de roligaste hittills. Vi var nere i lilla Punta Allen för att ha en försenad Dia de la Tierra (Earth Day) med barnen där. Vi hade Beach Clean, och olika workshops där barnen fick göra olika saker. De fick måla skyltar att sätta upp på stranden som uppmanar turister att inte skräpa ner, de fick göra väskor av godispapper och plånböcker av mjölkkartonger.
Jag sitter och filar på en prima plånbok, när Manuel som sitter brevid blir attackerad av ett barn med en blomstjälk. Ungen som attackerar ser hur jag skrattar till, och bestämmer sig för att låta den som skrattar bäst skratta sist.

Rätt som det var känner jag hur en blomstjälk sticks in i mitt öra. Jag skrattar och vänder mig om för att se hur ungen valt ut mig till offer. Glad i hågen utmanar jag honom på en fäktningsduell. Det var hur roligt som helst, och trots min icke existerande spanska så hade vi väldigt kul. Fler barn var med, och leken blev mer seriös. Det var Julia vs Fem Barn, som alla jagade mig på pigga ben för att fäktas. Jag sprang som en skållad råtta runt det lilla centret där vi var. Fler och fler barn var med, och mina volontärkompisar bara skrattade åt mig och skakade på huvudet. Helt plötsligt ser jag hur en kille letar upp en färgpensel. Med röd färg. Och vänder sig mot mig.

Istället för blomstjälkar får ungarna nu fatt i målarpenslar med röd förg, och nu sprang jag verkligen för glatta livet! Elva barn var med, och leken slutade med mig fasthållen av barn som alla målade på mig. Jag var helt täckt, men oj vad roligt det var!








  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu