Rescue-kurs, myggbett och tortillas

2012-04-29 00:26:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God eftermiddag ladies and gentlemen!


Äntligen positionerad framför denna älskade dataskärm igen, som jag längtat. Eller?

Veckan som gatt har flugit förbi, och jag finner mig själv endast en vecka fran Los Angeles. Vad hände egentligen?
Jag vill erinera mig om att jag slängde in nagra negativa ord om myggor ´för ett par veckor sedan. Jag vill nu allra ödmjukast ta tillbaka allt jag sade, uppgradera det och slänga in en atombomb till de jävlarna.
En kväll den här veckan sa satt jag i langbyxor, fleecetröja och utsläppt har for att skydda mig. Vilken kroppsdel var inte täckt? Fötterna.
Vad gör närmsta myggan?

Närmsta myggan hämtar sin arme av kompisar, narmare bestamt 140 stycken, och de gar alla till gemensam attack mot min hogra fot.
Det stämmer, enbart min högra fot täcks i detta nu av 140 myggbett. Jag har inte raknat den andra foten.
De har bitit hälen, undersidan av foten, nagelbanden, ovansidan av foten, mellan tarna. Det ar rent plageri.

Jag har vaknat upp gratande tva ganger for att det gor sa ont, och for att jag kliar tills det gar hal. Och eftersom de sitter pa fotterna sa slutar det aldrig klia, sa jag har varit valdigt nara att bli mentalt stord. Inte riktigt där än. Eller?

I övrigt en underbar dykvecka! Rescue-kursen har paborjats och avslutats, det enda som aterstar innan jag ar rescuediver ar Helldive. Jag är nagot kopiöst nervös inför detta dyk, och tror att jag antagligen hinner kollapsa innan mandag nar testet ager rum. Skjut mig, tack.
Vi har tagit oss igenom diverse övningar, och nar Kenny i torsdags tog sig en promenad längs stranden fick han se 5 vansinnigt snygga Baywatch-medlemmar komma springande med grodfötter i högsta hugg, skrikandes; "I have an unresponsive diver at the surface, please alert EMS and prepare the oxygen!" innan vi kastade oss i vattnet och simmade i full galopp mot offret. Snyggt.

Skulle hälsat pa basta Laurence och Ryan i Mahahual den har helgen. Min brist av planering har dck satt käppar i hjulen för de planerna, eftersom enbart bussresan tar 4 timmar och klockan nu ar strax efter fem. :(:(
Dumma Julia.

Istället har jag, Marty, Craig och Manuel i vanlig ordning checkat in pa ChilamBalam (hihihi) och tankte avnjuta stek till middag. Mm-m-m! Apropa Manuel, jag rekommenderar er att kika in pa gvimexico.blogspot.com, dar han och Jemima postar de mest underbara inlagg! De ligger lite efter nu, men jag har hort inlaggen som ska komma och jag kan bara saga en sak; se fram emot rolig lasning!

Nu borjar Craig kolla irriterad pa mig har, har tagit lang tid pa mig, sa jag far avsluta inlagget! Slanger in ett par bilder!


Tva bilder

2012-04-21 20:12:56 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Dykning i Gran Cenote!


Big Rock Waterfall


Forsoker fix bilder men jag far bara tag pa dem som finns pa facebook.
Far bli tva sa lange!

Antligen helg!

2012-04-21 19:32:42 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan!

Veckan som har gatt har vadermassigt varit ganska kasst. Det har stormat och regnat, och jag har bokstavligt talat inte varit helt torr pa tre dagar. Men det ar ganska haftigt att vara ute nar det fullkomligt häller ner regn. För första gangen i mitt liv tog jag en dusch i regnet, underbart! Det har aven blivit en hel del vattenkrig. Normalt sett far vi inte slosa vatten eftersom vi ar beroende av att det regnar, men nar brunnen hotade att svamma over spelade det ingen roll hur mycket vatten vi anvande. Jag och Manuel tog saken i egna hander och hade vattenkriget of the year, var riktigt riktigt roligt. Det tog valdigt lang tid innan jag blev torr...

Pga av vadret har vi inte dykt jattemycket. Endast tre dyk har blivit gjorda under veckan. Snart kan jag och Craig borja med att gora practice-monitors, vilket ar nar man faktiskt samlar in vardefull information. Ska bli spannande! Igar nar vi dok simmade fem delfiner ovanfor oss, men vi var sa stenhart koncentrerade pa korallerna att vi missade dem allihop! Det ar helt galet vad man ar fokuserad, ratt som jag vande mig om var dar varldens storsta lionfish mitt framfor ogonen pa mig.

Ett dyk har blivit gjort med Rescue-coursen. Under den ovningen fick vi lara oss att handskas med trotta och panikslagna dykare, hur man narmer sig och vad man ska saga samt hur man agerar. Jag var fullkomligt slut efter det dyket, for tranarna vi har sparar inte pa krafterna. En gang nar jag skulle radda en som hade panik sa sjonk jag ner mot botten som man ska, men halvvags ner fick hon tag i min mask. Hon slet av den, sa utan mask fick jag ga upp igen, simmma for glatta livet for att komma undan, sjunka ner igen och sedan cirkulera runt henne tills jag kunda ta tag i hennes cylinder. Det var riktigt jobbigt! Men KUL! Och det ar sa roligt att det ar vi fem gamla volontarer som gor det for man komme varandra sa mycket narmare.

Den har helgen fyller en av killarna ar sa vi ska in till Playa del Carmen ikvall. Jag, Hollie, Craig och Dov akte in till Tulum redan igar och tankte sova. Det blev dock som det brukar, vi kakade pizza och gick vidare till en bar. Det ar sa roligt att bara sitta och prata och lara kanna varandra narmre. Craig och Dov sover i min hydda sa jag har vart ganska nara dem nu i snart atta veckor, de kanns mer som broder an nagot annat. Hollie och jag ar ocksa valdigt bra vanner, kommer verkligen sakna folk nar vi aker. Men nu tanker vi inte pa det!

Herregud den har veckan har gatt sa fort att jag inte ens minns vad vi har gjort.
Forra helgen nar vi dok i cenotesen var kul.
Jag gillade det, men jag foredrar anda havet. Det ar nagot speciellt med havet.
Tyckte verkligen att det var svarare att kontrollera min buoyancy ocksa, normalt sett ar det inte sa svart.

En  av cenoten som vi var i var mer byggd som en grotta, varfor vi fick simma pa led. Nar vi skulle ut fick jag leda ut folk. Det var verkligen en provning. Det var valdigt morkt och min lampa var riktigt dalig. Dessutom sa immade mitt cyklop igen hela tiden sa jag sag ingenting. Jag sag inte ens linan som jag skulle folja. Det gjorde sa att jag hela tiden fick fylla min mask med vatten och sedan tomma igen for att kunna se. Ja det ar inte nagot jag vill gora om...

Hur som helst, ha en superbra helg alla, nu maste jag rusa!
Kramar


Sondag

2012-04-15 19:02:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Morsning!

Sitter här pa cafeet i väntan pa att ga till dykshopen för att dyka. Har hittat en liten finurlig knapp pa tangentbordet som tillater mig att skriva ordentliga ä:n och ö:n. Ringen ovanfor a lyser med sin franvaro...

Igar var jag med om nagot oerhört traumatiskt. Vi satt pa en liten mysig bar här i Tulum, en Shishabar med kuddar och filtar och massa mysiga grejer. Jag satt lutad mot ett trästängsel som utgjorde väggen ut mot gatan.
Rätt som det var kanner jag hur nagonting tar sig upp för min rygg. Trodde att det var mitt har sa jag satt kvar, men sa tog sig Okänt Objekt upp för min arm och in i mitt har. Ungefar da panikade jag och var helt säker pa att en dödlig spindel skulle äta upp mig.
Da ser jag en liten äcklig KACKERLACKA springa över min mage! Usch vad obehagligt, den kravlade sig fast och vägrade släppa, sa de andra runt bordet fick sig ett gott skratt när jag hoppade upp och utförde nagon sorts rituell krigsdans i ren och skär panik.

Nu har jag även skickat in ansökan till universitet. Det blev veterinar som förstaval, och sedan lite annat krafs. Far väl se hur det blir, kommer antagligen sluta med att jag inte pluggar till hösten. Är väldigt sugen pa att försöka fa ett scholarship pa basen, da far man stanna i tre manader till. Far se hur jag gör! :)

Ciaoooo, far se om jag hinner ge er en uppdatering om Cenotes! :)

Advanced Open Water Diver!

2012-04-14 23:25:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan!

Antligen tillbaka till civilisationen.
veckan som gatt har for det forsta varit helt fantastisk, och for det andra gatt helt fantastiskt fort.
De nya volontarerna ar om mojligt annu mer sociala och lattpratade an de andra, och vi har sa roligt! Det ar faktiskt en tjej fran Sverige som jag kommer valdigt bra overens med, tyvarr bor hon inte jattenara utan i Falun...

En ny lek har introducerats pa basen. Eller ja, folk kallar det for lek, jag kallar det for tortyr. Det gar ut pa att man ska gora ett speciellt tecken mot varandra, sa kallat goggles (ni vet nar man gor "okej"-tecken upp och ner pa framfor ogonen med fingrarna...svart att forklara). Om nagon moter ens blick nar man har goggles pa, sa maste den personen gora en armhavning, savida inte personen i fraga hinner ta tag om sin haka innan man fatt ogonkontakt. Det har visat sig att jag ar helt fenomenalt bra pa det har spelet, framst pga av att jag ar valdigt misstanksam och gar omkring med handen pa hakan hela tiden, sa folk har borjat attackera mig i gang. Om man ska gora en armhavning maste man gora den dar och da, oavsett var man ar. Mexikanarna tittade lite underligt pa mig nar jag helt plotsligt slangde mig ner pa gatan och gjorde tre armhavningar....

Har under veckan avslutat min Advanced Open Water, wihoo! Har faktiskt beslutat mig for att ga till nasta steg och gora min Rescue Diver har nere ocksa. Killarna som haller i kursen ar sa noggranna, och det ultimata provet pa kursen ar ett sa kallat Hell Dive. Dar gar allting fel; de far panik, satter pa sig utrustningen fel, andas slut pa all luft, forsoker dranka en, hoppar av baten i farten, forsvinner, har springrace i vatdrakter och allting. Det ar en riktig pers. Har bara sett andra volontarer utsattas for det och skrattat mig halvt fordarvad, kommer antagligen inte skratta lika mycket under mitt dyk...

Advanced open Water ar en snabbt avslutad kurs. Man gor fem dyk, sa kallade adventure-dives. Vi har gjort foljande dyk:
1. Boat-dive
    Helt vanligt dyk fran en bat. Det ar den sortens dyk vi alltid gor och man lar sig lite olika namn pa baten, olika satt att komma i vattnet och sa vidare. Fick en liten utmaning under vart batdyk. Det ar jag och Hollie som gor det tillsammans, och var instruktor Rhu var en liten bit bort med en annan volontar. Helt plotsligt kanner jag hur Holle griper tag om min ficklampa (som var fastspand i min BCD) och sliter mig uppat. Det ar pa haret att jag tappar regulatorn ur munnen, men lyckas ha kvar den. Hollie har panik och drar mig uppat, och da fattar jag att hon tappat alla sina vikter. Om det hander stiger man uppat alldeles for snabbt och riskerar att fa Decompression Sickness. Forsokte vara lugn och tomma hennes BCD helt pa luft och sedan min egen samtidigt som jag fick kampa for att halla henne pa botten. Hon borjade simma mot var instruktor som fick halla fast henne medan jag hamtade tillbaka vikterna. Det var riktigt intressant och ganska kul att nagot hande for att var arlig, men jag ar glad att hon inte skadades!

2. Naturalist
    Man lar sig lite olika koraller (jag kan ju redan de men H ar fisk sa henne fick jag lara) och nagra olika fiskar, som H larde mig.

3. Peak Performance Buoyancy
   Mitt alsklingsdyk sa har langt. Jag har valdigt latt for det har med buoyancy av nagon anledning, sa alskade att lara mig knep for att fa den annu battre. De kallar mig for PADI-Spy pa basen, for de vagrar tro pa att jag aldrig har dykt forut. Det roligaste vi gjorde pa PPB var att Jim var instruktor stack ner en metallpinne i sanden. Vi skulle, utan armar, och med enbart frogkicks, simma fram till pinnen. Vi skulle positionera oss sa att vi kunde sanka ner huvudet och halla in purgeknappen under ett par sekunder med hjalp av pinnen. Var ASROLIGT! Ja jag ar lattroad...

4. Deep Dive
....pa tal om lattroad. Ett djupdyk ar ett maste for att fa bli Advanced. Man tar sig ner till 30 m djup. Nar man borjar komma ner mot 25 meter ungefar sa utsatts man for nagot som heter Nitrogen Narcosis, och det har att gora med att nitrogen kommer in i kroppsvavnaderna pga av trycket. Man reagerar valdigt olika pa detta. Vissa beter sig konstigt, klantigt, medan vissa bara ar helt fascinerade av ingenting. Jag borjade skratta, helt hysteriskt. Jag skrattade konstant under hela dyket, at allt. Min instruktor Bens har stog ratt upp i vattnet, och det var uppenbarligen det roligaste jag sett i hela mitt liv. Ben sjalv var helt fascinerad av att guppa upp och ner fran botten och titta pa en fisk (som vi ser hela tiden), medan Hollie blev valdigt trogtankt...Det var vansinnigt roligt! Vi fick identifiera olika foremal under vattnet. Ben tog fram en tomat som jag trodde var ett apple eller nektarin. Vi skulle aven jamfora varandras depth-gauges under vatten for att se hur djupen kan skilja pa olika apparater. Jag kunde inte se hur manga meter Bens sade, sa jag skrev "deep". Genialiskt.

5. Navigation
   Det samsta dyket jag gjort. Strommen var sjukt stark, sa att simma i en perfekt fyrkant var valdigt valdigt svart! men det var roligt iallafall, for vi sag en flackig murana, en stingrocka och en hel flock med barracudas.


Sa fort batarna ar ute och dyker maste vi ha en som sitter vid radion, ifall nagot hander. Igar nar jag satt vid radion sa hor jag plotsligt hur den ena kaptenen anropar den andra och sager " Vi just saw a whaleshark". Jag holl pa att kissa ner mig av avundsjuka!!! Forsta gangen nagonsin de sett en valhaj darute! SA AVUNDSJUK!


Imorgon ska jag och Hollie, Dov, och Martin besoka tva cenotes har nere; Gran Cenote och Car Wash. De ska tydligen vara valdigt vackra sa jag ser fram emot det! :)

Nu ska jag tillbaka till hotellet och vila litegrann, sov bara tva timmar inatt och det haller inte om vi ska dyka imorgon! Ciao, hors senare!



Gran Cenote

Xunantunich och black howler monkey

2012-04-09 18:37:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sista uppdateringen innan vi aker till Mexico igen.

Vaknade riktigt tidigt idag for att kunna kolla in Maya-templet Xunantunich innan vi drar. Det ligger liksom tva kilometer harifran sa vi kunde inte missa det.

Fick ta en liten farja over floden, och sedan var det menat att man skulle promenera en bit. Som tur var blev vi upplockade av en tourguide sa vi slapp svetta oss upp for backarna!
Xunantunich var ett jattecoolt stalle, skulle faktiskt vilja saga att det var coolare an Coba.
Det ligger hogst upp pa en kulle, sa man har utsikt over stora delar av Belize, och kan se hela vagen in i Guatemala.

Till raga pa allt fick vi aven se lite vildliv!
Ratt som det var klattrade fem stycken svarta howlermonkies forbi, hur haftigt som helst! Pepprade kort pa dem, och en del blev riktigt bra, men det far bli en senare visning.


Nu avnjuter jag en iskall cola pa hostelet och ska snart checka ut.
Sedan vantar en riktigt lang bussfard tillbaka till Pez Maya...skjut mig!

Rio on pools och Big Rock Waterfall

2012-04-09 04:50:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Godkvall!

Det har inlagget blir nog bade langt och trakigt, men det har varit en san vansinnigt bra dag sa jag maste prompt skriva ner allting i detalj sa att jag inte glommer.

Vaknade ratt tidigt imorse, forvanansvart nog av att jag fros. Trodde inte det var mojligt i den har hettan, sarskilt inte nar rummet ar utan AC. Hur som helst sa hade Tino som ager hostelet vi bor pa, ordnat en tourguide som skulle ta oss till Mountain Pine Ridge Reserve, dar vi skulle se ett par olika platser. Problemet lag i att killen inte dok upp, sa i sista stund fixade tino en annan. Och tur var det (for dar var hon, Joanna, lika vacker som for trettio ar sen. Forlat, kom ihag den dar lojliga reklamen for nagon forsakring bara. Anyway, moving on...)

Upp for trappan kommer ett riktigt original i form av Dreadlock Dave. Det var hans riktiga namn (forutom att jag lade till Dreadlock). Han hade dreads (forvanande?) ner till midjan, en guldtand och safariklader. Han var sa cool!
Han tog med oss pa en trip till reservatet. Vagen dit gick genom riktig djungel, med lianer och rankor och hej och hans moster. Vi akte aven igenom en liten by som heter San Antonio, en valdigt vacker by som tydligen forser stora delar av Belize med bland annat jordnotter och vattenmelon (intresseklubben antecknar). Efter en minst sagt skumpig biltur, var vi framme vid Rio on Pools. Det ar ett stalle dar floden delar upp sig over berget och bildar sma pooler, med "slides" emellan som man kan glida pa. Jaaaaattevackert var det, och vi simmade omkring och plaskade ett bra tag.

DreadlockDave hade ordnat lunch. Plockade upp en kycklingtortilla, rullad och klart, sa dom min forvaning nar jag biter ratt ner i ett ben. De hade snabbt och latt tagit en halv kyckling och rullat in den i ett brod- man maste alska det. Och det gjorde jag, for den kycklingen smakade gudomligt.

Andra stoppet for dagen var pa Big Rock waterfalls. Man stannade mitt i en liten skogsdunge, och sa fick man klattra (las: klamra sig fast for glatta livet) ner for ett litet stup. Vattenfallet i sig var inte jattestort, men det var sa himla haftigt for man kunde simma in under det, hoppa fran klippor och sa vidare. Hollie (som jag reser med) fick ett par riktigt coola bilder! Det var inte ett stalle dar man fick trana sin graciosa sida, for man ramlade och dunsade fran sten till sten. men galet vad roligt det var!!


Pa vag tillbaka plockade DreadlockDave upp en hitchhiker, en stenhog kille fran indonesien. Han var en rolig prick...kan inte tanka mig att en guidad tur i Sverige hade plockat upp nagot sadant, men det ar en del av hela charmen!

Dave skulle hamta nagot hos sin syster. Sa vi fick inte bara aka med dit, utan aven ga med IN i huset. Mitt i middagen. Dar sitter hela familjen och ater, och vips kommer tva svettiga turister med forvirrade miner inklampandes. Stackars satar. DreadlockDave hann aven visa oss foton pa hela sin familj, innan vi akte darifran.


Jag alskar Belize, eller vad jag sett av det, av olika anledningar. Befolkningen ar sa genuint artiga och trevliga. De ar liksom FOR trevliga, nar jag kom hit och vi blev foljda av en gubbe pa busstationen i samma sekund som vi klev av (han skulle visa oss hela stan och allt) sa blev jag jattemisstanksam. Men folk bara ar sa trevliga. De vill hjalpa en, och de gor allt for att man ska trivas och ha det bra. Igar till exempel, nar vi hade atit middag i stan, sa skulle vi ta en taxi tillbaka. Vart hostel ligger pa vagen till en stad som heter Benque, och hit ut gar en speciell sorts taxi. Vi haffade fel taxi, som skulle kosta dubbelt sa mycket som en Benque-taxi. Istallet for att bara vinka ivag oss, sa stannar taxichaufforen med oss, och vinkar in en annan taxi. Han gav bort oss som kund till en konkurrent, bara for att vara snall! HERREGUD JAG VET INTE VART JAG SKA TA VAGEN! Kanner mig som Jokern har ju, varsta elak.

Igar sa var vi inne i San Ignacio for att ga pa en festival. Festivalen visade sig vara ett barntivoli, vilket vi faktiskt inte kande for att ga pa, sa vi gick ner till stadskarnan for att ata. Tvars over gatan hittade jag ett hus som jag blev valdigt intresserad av. "Swedish Massage". Say whaaaat, tankte jag och var tvungen att ga in och kontrollera saken. Och tanten i kassan var faktiskt svensk!!!
\Hur liten ar varlden nar man akter till freaking Belize, till en liten stad i bergen, och traffar en tant fran Strangnas? Herre min gud. San Ignacio ar en valdigt charmig liten stad. Husen ar sa fargglada sa det kanns som om man promenerar omkring i en regnbage, och allt ar valdigt gammalt och gulligt. Kan tyvarr inte fa upp mina bilder fran kameran (vilket suger, for jag har massa bilder fran idag, liksom Hollie) sa jag far sno bilder fran google.


Vart hostel forresten, vet inte om jag skrev om det, ar helt otroligt. Det ligger en bit utanfor staden, pa en kulle. Man bor i sma cabins, en pytteliten stuga med tva sangar och en flakt. Jattecharmigt, och agaren Tino ar akta belize-trevlig. Det ar by the way det matt jag kommer att mata alla efter, sa vassa upp er trevlighet!
Till raga pa allt sa ligger hostelet 3 miles (5 km) fran gransen till Guatemala. FEM KILOMETER! Vet ni hur sugen jag ar pa ett ta en joggintur till gransen eller? Det ar ju sa nara!
Onskar att vi hade haft en enda dag till har, da hade vi kunnat gora en dagsutflykt till Tikal...

Men imorgon ska vi tillbaka till Mexico. Pa ett eller annat satt.
Vi vet inte rikrigt hur det ska ga till an, men det loser sig alltid. Pa vag hit sa akte vi med en ADO-buss, valdigt bra foretag. Men deras bussar gar bara klockan sex pa morgonen, och det ar aven den enda bussen som gar over gransen till Mexico hela vagen till Tulum. Sa vi far antagligen forst ta oss till B.City, sedan en buss till Chetumal pa Mexico-sidan, och darefter buss till Tulum. Blir en laang dag! Men det blir kul att freestyla sig hem.

Nu ska jag nog ta och sluta skriva den har bibeln. Forlat for en enormt inlagg, men jag hade mycket att beratta!



Big Rock Waterfalls

Update 2

2012-04-07 20:12:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


En stooor nackdel med landet Mexico: myggor.

Ah heeeeeeerrregud, jag ser ut som en prickigkorv. Det ar helt vansinnigt!
Jag kan med handen pa hjartat saga att jag aldrig haft myggbett som kliar sa har mycket tidigare. Och sandflies ar snappet varre, de biter bara pa fotterna (det mest irriterande stallet).

Storsta skracken pa Pez Maya, ar att fa en infektion. 85% av alla som vart och ar dar har haft minst en infektion, och pga luftfuktigheten laker det inte. Olakt sar+antibiotika+ ingen dykning for saren laker inte. Man maste bara inte klia, men det ar lattare sagt an gjort. Igar kliade jag hal pa ett, ar helt livradd nu..
plus att jag har skoskav. Jag kommer antagligen inte overleva natten, buhuuu! :(

Seriost folket, uppdateringar hemifran pleeeease!

(L)

San Ignacio, Belize

2012-04-07 19:46:41 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Efter att ha gratit mig halvt fordarvad i Tulum dar jag tvingades saga hejda till volontarerna som aker nu, samt en tio timmars bussresa, befinner jag mig nu i en liten by i Belize. Har sagt hejda till varldens basta Patrick som aker tillbaka hem om ett par dagar, och massa andra. En del av de ska jag besoka eftersom de gor sin divemaster har i Mexico, men en del ser jag inte igen (snyft).

Kanns verkligen hemskt att de aker hem. Har bott med de har i en hel manad nu, de blir som ens familj nastan eftersom man bor sa nara varandra hela tiden. En del kommer jag inte sakna alls, men de jag kommit narmast kanns hemskt hemskt hemskt. Hoppas att de nya volontarerna som kommer i kvall ar lika bra som de forra!

Belize var det ja. Sju timmar pa en buss fran Tulum till Belize City, och vi kliver ut i en stad gjord av skrap. Bokstavligen. Det engelska ordet for det ar dodgy, och det ar sa sant sa sant. Verkligen slum, och inte sa sakert om kvallarna kan jag tanka mig. Vi valde att inte promenera omkring i stan sa tidigt pa morgonen, varfor vi sakert inte sag de bra delarna, men jag var inte sa lockad att lamna bussterminalen kan jag lova.

Istallet hoppade vi pa en gammal skrothog till San Ignacio, en liten by nara vastra gransen mot Guatemala. Har tankte vi leta upp ett hostel som vi blivit rekommenderade, uppe bland bergen, och imorgon vill vi gora nagon sorts utflykt. Det vager mellan grott-grej eller vattenfallsgrej. Vi far val se!

Har knappt dykt under veckan som gatt, men ett par dyk blev gjorda i fredags. Alskar verkligen dykning, ar sa roligt!

Ar valdigt trott after dena har langa resan (vi akte nattbuss, och ACn fungerade lite for bra sa det var ungefar lika varmt som i ett kylskap pa bussen) och skulle vilja laga mig ner pa gatan och sova en liten stund. Bara vila ogat. Ska inte gora det dock.

Vad jag dock ska gora, ar att dra mig. Far se om jag har tid att skriva imorgon eller pa mandag, annars ar jag radd att det drojer annu en vecka innan nasta uppdatering!
Hasta Luego!


Lilla San Ignacio

Tulum-ruiner

2012-04-01 19:46:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hola! :)

Ursprunglig plan igar var att aka till Playa del Carmen, men de personer som akte var inte riktigt de jag kande for att umgas med, varfor jag istallet valde att stanna kvar med resten av gruppen i Tulum.
Vi satt och at pa en jattegod restaurang, forsta gangen jag at fisk sedan jag kom hit. Det ar lite ogillat att ata fisk om man jobbar for GVI eftersom de vill forhindra en del av fisket, men gott var det!

Det har oppnat en ny klubb har i Tulum, sa vi tog en taxi och akte dit. Det var sa himla roligt, sa vi stannade tills de stangde och sedan gick vi till salsabaren. Det ar egentligen inte en salsabar, men vi kallar den sa for den paminner lite om det. Dar stannade vi till klockan sex pa morgonen, nar vi tog vart pick och pack och satte oss pa balkongen pa hotellet.

Lagom till soluppgangen gick vi och lade oss, vid sju ungefar. Hade en helt fantastiskt rolig kvall!

Ursprunglig plan idag var att ga upp 8:30 och aka till Tulum-ruinerna, men av nagon anledning hakade jag inte pa de planerna...Istallet aker vi om en stund!

Nu blir det ruinerna, sedan tillbaka till basen.
Sa jag checkar ut for den har gangen och will get back to you within a week!

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu