Arbete

2013-03-28 11:20:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vill gärna beskriva det arbete vi gör här, mestadels för egen dokumentation, så är ni inte intresserade så kan ni scrolla förbi detta inlägg. :)

Arbetsuppgifterna delas upp på tre arbetslag i vanliga fall; Team Primates (har hand om makakerna, ca 60 st), Team Birds (alla fyra fågelinhägnader samt kasuarerna), och Team Borneo (orangutangerna Iz och Bento, björnarna och gibbonaporna). I nuläget är vi dock så få så vi slagit ihop Team Birds+Björnarna, medan Team Primates även tar hand om orangutanger och gibbon.

Dagen delas in i tre arbetspass och påbörjas redan klockan sex på morgonen. Under den första veckan man är här får man inte jobba så mycket med aporna eftersom att de väldigt lätt drar på sig bakterier och blir sjuka från människor, medan fåglarna inte smittas. Därför har jag hittills bara jobbat med fåglar och björnar.

Innan frukost (06:00-08:00) skall den största fågelinhägnaden städad och fåglarna skall få mat. Man krattar hela inhägnaden som är hem åt ca 50 fåglar, tar bort gammal mat (och försöker undvika att bli uppäten av alla pissmyror som kryllar där), tömmer deras damm och rengör den och sprider ut ny mat.

Björnarnas inhägnad skall städas på liknande vis, under tiden som björnarna är instängda i en mindre bur, upptagna med enrichments (matleksaker) som vi tillverkat.

Vi samlar orbunkar som vi doppar i honungsvatten och ger till alla lorikeets (färgglada, hyfsat små fåglar), och långgräs till alla kakaduor. Utöver det så skall kasuarerna få katapangs, en sorts frukt.

Därefter följer en timmes frukost.

Andra passet samlar vi blommor till lorikeets och bär till kakaduorna. Vi delar ut dem, och sedan tillverkar vi enrichments till desamma. Enrichments kan till exempel vara frön doppade i palmsockervatten, inlindade i bananblad och omknutna med gräs. Detta är alltså för att djuren skall ha något att sysselsätta sig med. Man gör 70 st totalt.
Återigen skall kasuarerna ha mat. Dessutom samlar vi "browse", diverse växter till olika inhägnader. Vi samlar gräs, fyra säckar, och svetten forsar, för man står mitt i solgasset i många fall.

Sedan kommer välförtjänt lunch mellan 11:30-13:00.

Eftermiddagspasset (13:00-15:30) består av ännu en städning av björninhägnaden och att mata björnarna. Vi delar även ut det browse till fåglarna som vi samlat in, och ger de enrichments som gjordes dagen innan.

Finns det tid över (vilket det vanligtvis gör) så utför vi sysslor som finns, till exempel hugga ner bambu eller stora löv för skuggning eller leksaker.

Dagen avslutas halv fyra när vi slåss om duscharna och rynkar på näsan åt våra otroligt äckliga kläder!


Kommentarer

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu