Jordbävning!! (Men jag mår bra!)

2013-04-18 01:48:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


JORDBÄVNING!!!

Innan ni läser vidare vill jag bara säga att jag är okej, så oroa er inte!

Herregud vet knappt vart jag skall börja.. Har vart sådana galna dagar efter skalvet, det är därför jag inte skrivit på ett par dagar. Dagarna har gått åt till att reparera centret och rädda det som räddas kan.

Jag och en annan volontär höll på att utfordra aporna när det hände. Helt plötsligt kände vi hur allting började skaka, och man såg hur byggnader, träd och bilar skälvde. Det lugnade ner sig, men efter ett par minuter kom nästa skalv, än värre.

Veterinärkliniken och de andra byggnaderna i centret bara skakade, och vi såg hur det bildades sprickor i fasaderna. Alla djuren blev fullkomligt galna och skrek och slet i sina inhägnader. En del inhägnader skakades sönder (de är gjorda av "nät"), och det sprang omkring panikslagna makaker överallt.

Vi var i fullkomlig chock, hur hanterar man en sådan situation?! För att inte tala om att vi var livrädda själva!

I efterhand har vi fått reda på att norra Sulawesi drabbades värst, och längre söderut har det också varit ganska illa. Sumatra, Java, Kalimanta och andra närliggande öar märkte knappt av skalvet (det är tydligen något landplatteskarv precis norr om Sulawesi),

Skalvet nådde sin topp när marken sprack upp i en öppning som var ca 70 cm bred, och en av volontärerna föll nästan ner men kom lindrigt undan med en stukad ankel.

Jag är som sagt okej, men träffades i axeln av ett fallande ungträd så har lite svårigheter med rörligheten just nu. En av djurskötarna drabbades betydligt mer; han var i ett skjul som kollapsade under skalvet och var fast tills vi kunde dra loss honom. Mirakulöst nog skadades han inte bortsett från blåmärken!


...


...


LUUURIIING!!!

Hiihhiihihihhi!

Det VAR en jordbävning häromdagen, men den var jätteliten. Vi märkte den endast för att vi var uppe i huset, om vi varit utomhus hade vi inte ens lagt märke till den. Huset skälvde och det vibrerade i benen, men mer än så var det inte.

Jag tyckte dock det var hur coolt som helst och var lika överexalterad som en sockerspeedad sjuåring på julafton innan julklappsöppning.

Men de fallande ungträden, de har inte fått mig ännu!


(Hoppas inte att någon tar illa vid sig av detta, menar inte att neutralisera det allvarliga i ett svårt jordskalv, detta är endast skrivet på skämt. Ber om ursäkt om det mottages på fel sätt)


Kommentarer

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu